DÖVME BAKIMI

Çoğu dövme sanatçısının kendi bakım sonrası talimatları vardır. Ancak hepsinin ortak noktası, dövmenize yalnızca temiz ellerle dokunmanızdır. Bu nedenle dövmelerinizi temizlemeden, bakım yapmadan önce ilk iş ellerinizi yıkayın.

Dövme sanatçınızın dövmenizi sarmak için kullandığı orijinal bandaj, dövmeniz tamamladıktan sonra dövme sanatçınızın önerdiği kadar uzun süre içinde çıkarılabilir. Bandaj çıkarıldıktan sonra dövmenizi yeniden bandajlamayın. Dövmeyi temizlemek antibakteriyel sabun kullanın. Dövmenizi temizlerken herhangi bir bez kullanmaktan kaçının çünkü bu durum, yara olan bölgeyi pul pul dökecektir. Ardından, ılık-orta sıcaklıktaki suyla durulayın ve dövme alanını bir havluyla kurulayın.

Her dövme sanatçısının kendine özel önerdiği dövme kremi vardır. Dövmenize çok fazla dövme kremi uygulamak gözeneklerinizi tıkayabilir ve iyileşme sürecine zarar verecek kızarıklıklar oluşturabilir. Bu nedenle bakım kremi uygularken fazla aşırıya kaçılmamasına özen gösterin. Ek olarak dövmeniz iyileşmeye başladığında tamamen iyileşene kadar nemlendirmek için bakım kremi yerine vücut yağları ile nemlendirme yapabilirsiniz.

Dövme yapıldıktan sonraki ilk üç – dört gün boyunca, dövmenizi günde yaklaşık iki ila beş kez yıkama işlemini tekrar edeceksiniz, ardından hafif bir şekilde dövme kremi tabakasıyla devam edeceksiniz. Ancak iyileşme sürecinde dövme mürekkebi için bir miktar hava oldukça yararlı olabilir. Bu nedenle dövme yaptırdığınız konumun nefes aldığından emin olmak çok önemlidir.

Kabuklanma, kaşıntı ve dökülmeyi bekleyin. Kabuklar, cildinizdeki bir yarayı veya dövmeyi örten koruyucu bir tabakadır. Enkaz, bakteri ve mikropları dışarıda tutar. Kabuklar oluşuyorsa, bu, dövmenizin düzgün bir şekilde iyileştiğinin ve vücudunuzun kendini onarmak için elinden geleni yaptığının bir işaretidir. Bu koruyucu tabakanın dezavantajı, biraz kaşınabilmesidir, ancak bu sadece birkaç gün sürmelidir. Dövmenizde oluşan kabuğu kaşımamaya özen gösterin. Hayatınız boyunca vücudunuzda sergileyeceğiniz bir tasarım için 1 – 2 gün dayanabileceğinizden eminiz!

Zaman geçtikçe, bir dövmenin solma da dahil olmak üzere değişikliklerden geçmesi doğaldır. Gerekmedikçe doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının. İyileşmiş dövmeler, özellikle renkli olanlar güneşte solabilir – bu nedenle, tamamen iyileştiğinde, ışınları yakalayacaksanız yüksek bir SPF ile kaplandığından emin olun.

Daha fazla bilgi edinmek için stüdyomuzu ziyaret edebilirsiniz.

PIERCING BAKIMI

  • Piercing bakımı, piercingin sağlıklı bir şekilde iyileşmesi için oldukça önemli.
  • Bakımı için Optimus Piercing Bakım Spreyi; günde 5-6 defa, 3-4 fıs olacak şekilde piercing yapılan bölgeye sıkılmalıdır.
  • Piercingi günde bir ya da iki defa ileri geri oynatıp, bölgeyi peçete yardımı ile kurulayınız.
  • Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz.
  • Piercingleri ileri ve geri oynatarak kalan kremi temizleyiniz. Bölge kremli, nemli ya da ıslak kalmamalıdır.
  • Bu piercingler için Optimus Piercing Bakım Spreyi ya da alternatif olarak Tantum gargara ile günde 5-6 defa gargara yapınız.
  • Ağız içine uygulanan piercing işlemlerinde, 2-3 hafta kadar mayalı içecekler ya da yiyecekler tüketilmemelidir. Bunlar; süt, yoğurt, peynir, bira, ayran, şarap gibi… Mayalı besinler ve içecekler piercing yapılan bölgenin iltihap kapmasına sebep olacaktır.
  • Piercing bölgesine kesinlikle ellerinizi yıkamadan dokunmamanız gerekir.
  • Piercing bölgesindeki kızarıklıklar ve şişlikler normal ve beklenen bir durumdur. Endişe etmeden, önerilen bakımı uygulamaya devam ediniz. Eğer, şişlik takılan ürün boyutundan yani piercingten fazla ise ve baskı yapıyorsa mutlaka piercing uygulanan stüdyoya gidilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.
  • Piercing olası takılma ve darbelere karşı özenle korumanız oldukça önemli. Saç, kıyafet, lif, bere ya da kulaklık gibi iyileşme sürecinde olan piercing için risk teşkil eden durumlara karşı tedbirli olunuz.
  • Piercing işleminden sonraki 3 hafta boyunca saunaya ya da havuza girmeniz önerilmez.
  • Temizliğinden emin olduğunuz denizlere ise piercing işleminden bir gün sonra girebilirsiniz.
  • Aynı şekilde piercing takıldıktan bir gün sonra duşa girebilirsiniz.
  • Piercing uygulanan bölge duşta ya da yediğiniz içtiğiniz gıdalarda çok sıcakla temas etmemelidir.
  • Piercing değişim süresi yaklaşık olarak 1 ya da 1.5 aydır. Lütfen bu aşamada acele etmeden, sabrederek ve bölgenin iyileşmesini bekleyin. Bu sayede iyileşmiş, sağlıklı bölgeye piercing takılacaktır.
  • Eğer piercing takılan bölgede olağan dışı bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, doktor ve eczaneden önce stüdyoya danışmanız önemlidir.
  • Piercing takıldıktan hemen sonra çıkartmayın.
  • Piercing ile gerekmediği sürece oynamayın ya da ellerinizi yıkamadan piercing ile temas etmeyin
  • İyileşme süreci tamamlanana kadar havuza girmeyin.
  • Piercing bölgesine herhangi bir makyaj malzemesi temas ettirmeyin.
  • Bölgesine göre dar veya zorlayacak kıyafet giymeyin.

Dil bölgesine ya da ağız içine yapılan diğer piercinglerde şişmeler meydana gelir. Bu şişmeler yaklaşık olarak 15 gün sürecektir. Bu süreçte yemek yedikten sonra mutlaka ağız gargarası yapmak gerekir. Bunun dışında verilen bakım talimatlatı da yerine getirilmelidir. İyileşme süreci tamamlanana kadar gazlı ve asitli içeceklerden uzak durulmalıdır. Sıcak yiyecekler ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Özellikle sert ya da yapışkan besinlerden uzak durulmalıdır. Limonlu veya çok baharatlı besinlerden uzak durulmalıdır.

Kaş piercingi için takılan ilk günlerde üzerine yatmamaya dikkat edilmelidir. Kaş oldukça hassas bir bölgedir. Bundan dolayı da kolay şişme yapabilir. Piercing için bakım talimatlarına mutlaka uyulmalıdır.

Kulak bölgesi için özellikle köprü adı verilen industrial bölgenin iyileşme süreci uzundur. Bu sebeple de bir ay kadar titiz şekilde bakımın yapılması gerekmektedir. Bunun dışında önerilen bakım kremleri ya da spreyleri düzenli şekilde kullanılmalıdır.

Göbek bölgesi piercingleri takıldıktan sonra dar giysiler giymemeye dikkat edilmelidir. Bölge, olabildiğince hava almalıdır. İyileşme süreci tamamlanana kadar denize girilmemelidir. İltihap ya da enfeksiyon gibi durumlarda mutlaka müdahale edilmelidir. Piercing takıldıktan sonra hafif kanamalar ya da şişlikler meydana gelebilir. Bu durumlar tamamen normaldir. Birkaç hafta içerisinde, piercing bakımı düzenli yapıldıkça alan iyileşecektir.

Daha fazla bilgi edinmek için stüdyomuzu ziyaret edebilirsiniz.